субота, 24. јануар 2015.

Filmovi koje morate pogledati


  Predstavljam vam 5 mojih omiljenih filmova, sa vrlo zanimljivim temama i poukama. Ja ću vam ih ukratko prepričati, čisto da znate o čemu se radi.

  1. A walk to remember (Korak koji se pamti)  
Film govori o Jamie i Landonu, koji se upoznaju na vanškolskim aktivnostima. Ona je povučena, najbolji đak, rekla bih da nema ni jednog prijatelja, dok je on najpopularniji dečko u školi i često upada u nevolje. Tako su se i upoznali, kada je on došao na odsluženje školske kazne. Trebala mu je pomoć i tražio ju je od Jamie, koja mu je rekla da će mu pomoći, ali ne sme da se zaljubi u nju. Po njemu ona je bila daleko ispod njegovog nivoa i ovaj uslov je smatrao vrlo jednostavnim. Pošto je provodio sve više vremena sa njom, shvatio je da je ona zapravo najbolja osoba koju je ikada sreo. Daleko bolja od njegovih prijatelja. Njegovim prijateljima je smetalo što on toliko vremena provodi sa Jamie, da su odlučili javno da je ponize. U trenutku kada su joj se svi rugali, Landon je došao, udario druga, pritrčao do Jamie i izveo je iz te sale. Zatim joj je priznao šta oseća prema njoj, ali njihova ljubav kratko traje. Jamie ga podseća da nije smeo da se zaljubi u nju i tada mu otkriva svoju veliku tajnu, koju ja vama neću reći. Inače možete pročitati i knjigu.

 




  2. She's the man (Ona je muško)
Viola obožava da igra fudbal, ali pošto je žensko ima previše prepreka u tome. Ona odlučuje da igra na velikom turniru po svaku cenu. Pošto njen brat Sebastijan beži u London, da bi uspeo u muzičkoj karijeri, Viola smišlja da umesto njega ode da igra. Uspeva da sve lepo isplanira pred roditeljima i da oni pritom ne saznaju gde je u stvari otišao Sebastijan. Potom se oblači kao brat i odlazi u kamp. Zatim sledi niz smešnih scena, tipa da majicu ne oblači jer je alergična na sunce, tampone koristi jer joj teče krv iz nosa, ne sme da se okupa, pa se iskrada noću... U početku je najveći luzer, a potom uz pomoć prijatelja postaje najpopularniji dečko i devojčice se zaljubljuju u njega (nju). Problem nastaje kada je majka pozove da ide sa njom na vašar, a tamo mora da bude i njen brat Sebastijan. Tada je čas Viola, čas Sebastijan. Ovaj film je prava komedija i uživaćete dok ga budete gledali. :)





  3. Holes (Zakopane tajne) 
Stenli se večito nalazi na pogrešnim mestama u pogešno vreme. Sa neba na njega padaju patike, koje su zapravo ukradene. Hvata ga policija i privodi. Kažnjen je na 18 meseci u popravnom domu Green Lake. To je pustinja i deca moraju svaki dan da kopaju. Kada nešto pronađu bivaju oslobođeni ostatak dana. U popravnom domu, saznaje ko je tog dana bacio patike na njega i taj dečko Zero mu postaje najbolji drug. Njih dvojica beže iz tog doma i posle mnogo lutanja pronalaze vodu, potom odlučuju da se vrate i otkopaju rupu u kojoj je prvog dana Stenli našao vredni metak, ali je zasluge uzeo drugi dečko, pa su kopali na pogrešnim mestima. U toj rupi pronalaze kovčeg sa blagom na kojem je Stenlijevo ime. Inače cela Stenlijeva porodica je verovala da su oni pod prokletstvom Madam Zeroni i ispostavilo se da je upravo Zero potomak Madam Zeroni i da je prokletstvo skinuto onog dana kada su Stenli i Zero pobegli. Kada je kovčeg iskopan prvi put je na tom Green Lake-u, koje je ranije bilo jezero, pala kiša.






  4. Crossroads (Nismo više klinke)
Ovo je priča o snovima koji se ostvaruju. Mimi, Kit i Lusi su najbolje prijateljice od detinjstva i u kutiju su zakopale svoje želje. Dogovorile su se da će kutiju iskopati na maturi. U međuvremenu su se razišle i nije im bilo u planu da se pojave u ponoć. Ipak se sve tri pojavljuju i tada im Mimi predlaže da pođu sa njom u Los Anđeles na audiciju. Kit polazi da bi videla verenika, a Lusi da bi upoznala mamu. Mimi je pronašla dečka koji će ih voditi i spontano govori da je on ubica. Tada nastupaju pomalo smešne scene, tj reakcija Lusi. Kasnije se ispostavlja da on nije ubica, ali je bio u zatvoru. Na putu se, potom, dešava ono najgore i sve tri bivaju razočarane, a Mimi gubi bebu (trudna je od samog početka). U glavnoj ulozi je Britney Spears i Soundtrack u filmu je sjajan i morate ga preslušati. 




  5. Christiane F - Wir kinder vom bahnhof Zoo (Kritijane Flečer - Mi deca sa stanice Zoo)
Ovaj film nije tako lep, kao prethodni. Govori o deci koja su počela jako mlada da se drogiraju. Film je po istinitom događaju i u prvom planu je devojčica Christiane, koja je sa 13 godina počela da uzima najopasniju drogu heroin (u filmu ga zovu H) Inače, ta žena Christiane Felscherinow je i danas živa (ukucajte na Google ako želite da znate više o njoj, u filmu nije ona prava, već glumica) Christiane je zbog društva počela prvo da uzma LSD, želela je po svaku cenu da bude među popularnima, iako su ti popularni bili zapravo najveći luzeri. Upoznaje Detlefa, koji ima 16 godina, ali igleda još uvek kao dete, baš kao i ona. Volela ga je mnogo i bila je spremna na sve. Iako ga je upozorila da je više neće videti ako bude uzeo H, on je ipak uzeo, a i ona isto veče. Sve što je on uradio, radila je i ona. On se bude u venu, mora i ona, postaje fizički zavistan, želi i ona, iako je mogla da se spase. Potom polako tonu u pakao... Možete pročitati i knjigu, jako je poučna.







Nadam se da vam se svideo moj izbor. Napišite u komentaru vaše omiljene filmove. 



петак, 23. јануар 2015.

13 razloga zbog kojih si posebna.


1. Imaš 16 godina i još uvek se igraš barbikama.

2. Kad si sama kod kuće puštaš glasnu muziku, uzimaš kašiku, parfem (šta god te podseća na mikrofon) i pevaš svojim fanovima u sobi.

3. Pričaš sa posterima.

4. Sve gledaš na šalu i svaka rečenica ti se završava sa HAHAHA.

5. Kada te profesor prozove nespremnu počinješ da pričaš o kučićima i mačićima, a završavaš ,,...i tako su oni najpoznatiji pevači na svetu."

6. Imaš svoju stolicu, koju vučeš po kući i samo na njoj sediš.

7. Pereš ruke na svakom malom odmoru u školi.

8. Plašiš se da se voziš taksijem.

9. Prizivala si Krvavu Meri.

10. Nervira te da silaziš niz stepenice, već kliziš niz ogradu,

11. Satima sediš na prozoru ili kod prozora i gledaš u prolaznike.

12. Po ceo dan si na internetu i to ti nije dovoljno da bi pregledala sva dešavanja na Fejsbuku,
Tviteru, Instagramu, Jutjubu, Tamblru i Asku.

13. Svaki dan jedeš 3 pljeskavice, 5 litra coca-cole, bečku šniclu, 12 palačinaka, 50 ćevapa, pomfrit, testeninu, a i dalje si zgodna.



Kako ga zaboraviti?


  Voliš decka koji ti nije uzvratio ljubav? Svaki dan razmišljaš i patiš za bivšim? Jel i za tebe važi rečenica ,,Mozak želi da zaboravi, ali srce ne"? Ja sam već 9 meseci luda za tim dečkom. Svaki pokušaj da ne mislim o njemu bar jedan dan, završava se bezuspešno. Ako ste zaljubljeni do ušiju, kao ja, teško da će te se tako lako odljubiti. Ipak, poričitajte ovih nekoliko saveta, koji su po mom mišljenju najdelotvorniji.





1. Napiši na papir sve što ti se ne sviđa na njemu. Dobro razmisli šta zaista ne voliš i potrudi se da spisak bude poduži. Uveče, pred spavanje ga pročitaj. Možda ćeš se osetiti čudno i možda ne bude više delovao toliko savršeno. Sledeće veče opet pročitaj i svako naredno, sve dok osećaš nešto prema njemu. Ako ne bude pomoglo, bar ćeš biti 100 % sigurna da ga voliš bez obzira na sve mane koje ima i bićeš uverena da on ne zna šta je izgubio.

2. Ne ulazi na njegov profil, obriši poruke i broj, ako imaš.

3. Umesto dotičnog, zamišljaj kako se ljubiš sa, recimo, Džastinom Biberom, Harijem Stajlsom ili bilo kojim drugim poznatim momkom koji ti je savršen.

4. Izlazi u grad svaki petak posle škole. Ne moraš da ideš baš u klubove, u redu je prošetati sa drugaricom bilo kuda, a najpoželjnije onuda gde se okupljaju savršeni momci, a svakako ne tamo gde ide on.

5. Ako idete u istu školu i često se viđate, budi opuštena,spontana, kul... Kada je u blizini nemoj ga merkati, pogotovo ako je bivši, jer neko može da primeti pa da zbija šale na tvoj račun.

6. Nemoj plakati zbog njega, jer bi neko drugi za malo tvog osmeha skinuo zvezde sa neba!



понедељак, 19. јануар 2015.

Šta ne raditi kada su u pitanju momci?


  U ovom postu možete pročitati moje savete šta da ne radite kada je u pitanju simpatija, sadašnji dečko ili bivši dečko.





• Ako ti je on simpatija:

  - Ne glumi! Zlatno pravilo, čuli ste ga bezbroj puta, Želiš da ga osvojiš? Onda budi to što jesi. Ako ne padne na tvoj prirodni šarm - ništa, nije poslednji. Naćićeš nekog ko će umeti da te ceni.

  - Ne beži od njega! Dešava se da devojka čim joj simpatija priđe nestane sa lica zemlje. Joj! Pomisli kako je tek njemu. Napokon skupio hrabrost i eto. Dakle, ne radi to! Ovako ćeš poniziti sebe i ostaviti utisak prave luzerke, ali i njega. Kasnije ćes osećati krivicu i možda ti on više nikada neće prići.

  - Ne uzimaj cigare, alkohol, drogu zbog njega! Kada dođeš u iskušenje, on ti ponudi nešto od ovoga, stani i zapitaj se. Da li je on zaista toliko vredan da zbog njega imaš poroke i narušavaš zdravlje? Ne, nije, upamti to!

  - Ne govori nikome! Iz iskustva znam da čim jedna osoba sazna da si zaljubljen, počeće da bruji cela škola. Nemoj pričati čak ni najboljoj drugarici, jer budimo realni danas je BFF izgubilo značenje.




Ako si sa njim u vezi:

  - Ne upoređuj ga sa bivšim ili bilo kojim drugim dečkom! Imaj u vidu da i ti imaš mane i sigurno ti ne bi bilo prijatno kada bi on tebe upoređivao sa nekom devojkom. Jednostavno mu otvoreno reci šta ti smeta, a ako te voli razumeće. Ali, ako su njegove mane velike i nepodnošljive, znaš šta treba da radiš.

  - Ne ogovaraj ga! Jasno kao dan. Nikako, nikako, znači nikako nemoj njegove mane i tajne prenositi svima koje poznaješ. Do njega će stići dok trepneš, samim tim ćeš jako nisko pasti u njegovim očima. Ako baš moraš nešto da kažeš o njemu, reci mami, na drugarice zaboravi!

  - Ne osuđuj ga! Uradio je nešto što nije smeo. Kolika god njegova greška bila, nemaš pravo da ga osuđuješ. Zapamti, on ti je dečko, ne muž!

  - Ne prati ga! Sumnjaš da te vara? Nemoj ga špijunirati, niti krišom čitati poruke, to je njegova privatnost. Ako te nešto muči, smeš da ga pitaš i da ti obeća da će odgovoriti iskreno. Ako kaže ne, veruj mu. Ali, ako te i dalje razjeda sumnja, raskini.




Ako ste raskinuli:

  - Kreni dalje. Tvoj bivši dečko već ima novu devojku. Nemoj mu pretiti, niti njegovu devojku čekati iza ugla. Možda zvuči suludo, ali poznajem devojčicu koja je to radila. On je krenuo dalje, kreni i ti, preboli ga (u sledećem postu ću pisati kako). Budi srećna sa nekim drugim.





недеља, 18. јануар 2015.

#Music


  Ja mnogo volim da slušam muziku i ne mogu da zamislim dan bez slušalica u ušima. Stoga, predložiću vam 10, meni omiljenih, pesama.



  
  Jedna od njih je svakako Hit The Lights od Selene Gomez. Mogu reći da je to prva strana pesma koju sam čula i pesma, zahvaljujući kojoj sam prestala da slušam srpsku muziku. 



  
  Mislim da je Ed Sheeran jedan od najtalentovanijih pevača današnjice. Pesma Thinking Out Loud je prava za sve zaljubljene duše. Pogađa u srce, jednostavno navlači vas da razmišljate o voljenoj osobi. 



  
  Kiesza me je osvojila njenim odličnim plesnim pokretima u pesmi Hideway. Ako imate više slobodnog vremena i voljni ste da smišljate koreografije, svakako pogledajte spot za Hideway.



  
  Bila bi velika greška sa moje strane ako bih izostavila Arianu Grande. Devojka je jako talentovana i najviše mi se sviđaju njeni visoki vokali, pogotovo Problem.




  Kada sam odgledala film ''Krive su zvezde'' preslušala sam i Soundtrack. Posebno mi se svidela pesma Boom Clap, koju peva Charli XCX.  Prava teen pesma.




  Leto sam provela uz Taylor Swift i njen hit 22.



  
  Ukoliko putujete negde daleko od svoje kuće, svakako se na vašoj listi pesama mora naći Don't Forget Where You Belong od 1D. Dakle, ne zaboravi gde pripadaš.




  Ništa bez najpopularnijeg dečka na svetu. Njegove pesme su inspirativne, saosećaš sa njim, dotiču u srce. U poslednje vreme najviše slušam Believe.




  Elle Goulding ima tako nežan, božanstveni glasić. Pored toga što ima tako dobre pesme, medju kojima mi se najviše sviđa Burn, složićete se da Elle ima i jako lepe spotove.




  Katy Perry je za mene kraljica. Najbolja pevačica i ima sve same hitove. Ritam iz Dark Horse je za kratko vreme osvojio svet, a i Katy je prelepa u spotu.




 To je moja top lista i najradije to slušam. Volela bih da ostavite u komentaru vaše omiljene pesame. Hvala! :)