понедељак, 19. јануар 2015.

Šta ne raditi kada su u pitanju momci?


  U ovom postu možete pročitati moje savete šta da ne radite kada je u pitanju simpatija, sadašnji dečko ili bivši dečko.





• Ako ti je on simpatija:

  - Ne glumi! Zlatno pravilo, čuli ste ga bezbroj puta, Želiš da ga osvojiš? Onda budi to što jesi. Ako ne padne na tvoj prirodni šarm - ništa, nije poslednji. Naćićeš nekog ko će umeti da te ceni.

  - Ne beži od njega! Dešava se da devojka čim joj simpatija priđe nestane sa lica zemlje. Joj! Pomisli kako je tek njemu. Napokon skupio hrabrost i eto. Dakle, ne radi to! Ovako ćeš poniziti sebe i ostaviti utisak prave luzerke, ali i njega. Kasnije ćes osećati krivicu i možda ti on više nikada neće prići.

  - Ne uzimaj cigare, alkohol, drogu zbog njega! Kada dođeš u iskušenje, on ti ponudi nešto od ovoga, stani i zapitaj se. Da li je on zaista toliko vredan da zbog njega imaš poroke i narušavaš zdravlje? Ne, nije, upamti to!

  - Ne govori nikome! Iz iskustva znam da čim jedna osoba sazna da si zaljubljen, počeće da bruji cela škola. Nemoj pričati čak ni najboljoj drugarici, jer budimo realni danas je BFF izgubilo značenje.




Ako si sa njim u vezi:

  - Ne upoređuj ga sa bivšim ili bilo kojim drugim dečkom! Imaj u vidu da i ti imaš mane i sigurno ti ne bi bilo prijatno kada bi on tebe upoređivao sa nekom devojkom. Jednostavno mu otvoreno reci šta ti smeta, a ako te voli razumeće. Ali, ako su njegove mane velike i nepodnošljive, znaš šta treba da radiš.

  - Ne ogovaraj ga! Jasno kao dan. Nikako, nikako, znači nikako nemoj njegove mane i tajne prenositi svima koje poznaješ. Do njega će stići dok trepneš, samim tim ćeš jako nisko pasti u njegovim očima. Ako baš moraš nešto da kažeš o njemu, reci mami, na drugarice zaboravi!

  - Ne osuđuj ga! Uradio je nešto što nije smeo. Kolika god njegova greška bila, nemaš pravo da ga osuđuješ. Zapamti, on ti je dečko, ne muž!

  - Ne prati ga! Sumnjaš da te vara? Nemoj ga špijunirati, niti krišom čitati poruke, to je njegova privatnost. Ako te nešto muči, smeš da ga pitaš i da ti obeća da će odgovoriti iskreno. Ako kaže ne, veruj mu. Ali, ako te i dalje razjeda sumnja, raskini.




Ako ste raskinuli:

  - Kreni dalje. Tvoj bivši dečko već ima novu devojku. Nemoj mu pretiti, niti njegovu devojku čekati iza ugla. Možda zvuči suludo, ali poznajem devojčicu koja je to radila. On je krenuo dalje, kreni i ti, preboli ga (u sledećem postu ću pisati kako). Budi srećna sa nekim drugim.





2 коментара:

  1. Odlican je post i slazem se iako nisam nikada imala decka. U potpunosti se takodje slazem da je rec BFF izgubila vrednost.
    Ja bih zelela da na tvom blogu procitam post o tome kako mu reci da ti se svidja, ali ne samo uzivo vec i preko drustvenih mreza. :)

    http://shineperfection.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши