среда, 22. јул 2015.

Srećan rođendan Selena! Evo 10 razloga zašto te volimo...



  Sjajna pevačica i glumica Selena Gomez danas puni 23. godine. Izdvojila sam 10 stvari koje je čine izuzetnom i zbog kojih je volimo! :)


        


1. Vredno radi i svojim primerom nas uči da možemo sve postići ako to zaista želimo. Znamo da je odrasla u teškim uslovima, ali uvek je voravala u sebe i pratila je svoje snove.



2. Ostala je skromna. Mnogim zvezdama slava udari u glavu, pa postaju bahate, razmažene, ali ne i Selena!



3. Uči nas da volimo sebe takvima kakvi jesmo! 
               
                  


4. Bliska je sa porodicom! Svaki slobodan trenutak provodi sa sestricom Gracie.



5. Pomaže onima kojima je pomoć neophodna! Ona je ambasador UNICEFa i slavu koristi kako bi pomogla deci širom sveta.



6. Njena muzika nas inspiriše! Kroz Selenine pesme pronalazimo sebe, ona peva o svim stvarima kroz koje tinejdžeri prolaze.



7. Dobar je uzor! Drži se podalje od opijata i alkohola, druži se sa pravim ljudima i izbegava skandale.



8. Njeni nastupi i koncerti su nezaboravni! Uvek ume da dovede najbolju atmosferu.



9. Uči nas da na mržnju ne odgovaramo mržnjom!



10. Voli svoje fanove! Maksimalno je posvećena Selenatorima :)




понедељак, 20. јул 2015.

Kako dovesti teen zvezdu na Balkan?


  Član sam svih grupa na fejsbuku, koje se trude da dovedu svoju omiljenu zvezdu u bilo koju državu na Balkanu. Malo sam istraživala i u ovom postu ću pokušati da vam objasnim kako sve to funkcioniše, koji su potrebni uslovi da bi se održao neki koncert, ko to sve organizuje, neki saveti i slično...



KO ORGANIZUJE KONCERTE? 

  Ovo je ključno pitanje. Koncerte ne organizuje izvođač. Prateći dešavanja i komentare u grupama, svi misle da superzveda odlučuje gde će nastupati i svi tvituju toj zvezdi. Da znate, izvođač uglavnom ništa ne odlučuje. Izvođač je tu da snimi album, reklamu i da održi nastup. Sve ostalo odlučuje menadžer. Menadžer je osoba koja radi za neku poznatu ličnost, bilo da je pevač, glumac, rijaliti zvezda i sl. Poznata ličnost uvek može otpustiti svog menadžera, ako nije zadovoljna njegovim radom. E, sad, šta rade menadžeri? Oni ugovaraju poslove poznatoj ličnosti, dakle oni planiraju, donose odluke, organizuju i kontrolišu, to ne radi poznata ličnost! Menadžer se trudi maksimalno (jer dobija 20% zarade te zvezde za koju radi) i iza svakog uspeha neke zvezde stoji upravo on! Stoga shvatate da je on ključni čovek, koji sklapa ugovore, traži poslove, traži tržište za nastupe, sve što se tiče neke zvezde i svaka zvezda ga ima. To ne može biti bilo koji čovek. Za posao menadžera je potrebno iskustvo, određena znanja, veštine, sposobnosti itd...



KAKO SE ORGANIZUJE KONCERT?

  Da bi organizovao koncert menadžer, kao što rekoh, dugo planira, ima u vidu svaku sitnicu. Neće slati svoju zvezdu tamo negde gde neće biti sigurne zarade. Sećate se da Tokio Hotel nije imao baš puno uspeha u Beogradu? Prodato je svega 2 000 ulaznica. Jednostavno je, države na Balkanu ne spadaju u razvijenije države, i sami znate da smo na ivici bankrota. To ne obećava puno i toga su organizatori svesni. Imajte u vidu da nismo jedine 'siromašne' zemlje u svetu koje obožavaju Justina, 1D, Selenu, Arianu, Martinu... Novac je glavna stvar, koja pokreće sve! Menadžeri koji rade za ovako velike zvezde neće dozvoliti fijasko, koji bi, po njihovom mišljenju, mogli doživeti na Balkanu (kao što se desilo sa Tokio Hotelom). Ovim zvezdama su potrebna velika tržišta, nastupaju po stadionima, a mi ih čak ni nemamo. Naši stadioni se bukvalno raspadaju.
Da bi se koncert bio uspešan, pored menadžera u tome učestvuje jako puno ljudi, na stotine njih, od brojnih asistenata, producenata, obezbeđenja, reditelja, scenografa, kostimografa i još jako puno saradnika (ne bih znala sve da ih nabrojim). Naravno, to sve košta, mnogo se ulaže i više nego što možete zamisliti. I konačna zarada od jedne turneje ne ide direktno u džep te zvezde, već se deli na sve ljude koji su učestvovali u tom koncertu - pomoćni vokali, bubnjari, gitariste, saksofoniste i te ostale ljude koji sviraju, igrače itd...



KO SU MENADŽERI TEEN ZVEZDA?

  Justin Bieber, Ariana Grande, Medison Beer, Carly Rae Jepsen i Cody Simpson - Scooter Braun
twitter: https://twitter.com/scooterbraun
- web: http://scooterbraun.com/
 
  Selena Gomez, Katy Perry - Bradford Cobb
web:  http://directmanagement.com/
 
  One Direction - Simon Cowell
- twitter: https://twitter.com/simoncowell
- web: http://www.simoncowellonline.com/
- facebook: https://www.facebook.com/simoncowell

  Taylor Swift - Rick Barker
- o njemu nemam nikakve informacije.

  Demi Lovato, Nick Jonas - Phil McIntyre
- web: http://www.mcintyre-ents.com/



KAKO MI MOŽEMO POMOĆI U DOVOĐENJU NEKE ZVEZDE?

  Znam da se svi fandomi u našim krajevima jako trude, pogotovo Belieberi i Directioneri, koji su se najviše istakli sa svim okupljanjima i tvitovanjima.

  1. Po mom mišljenju treba jako puno tvittovati i slati poruke i zvezdi i menadžeru. Kao što sam vam rekla, menadžer je ključna ličnost. Kada god budemo tvitovali, pored haštaga i oznake teen zvezde, treba da označimo i menadžera.

  2. Treba da tvitujemo u periodu kada zvezda objavljuje novi album ili singl. Malo toga ćemo postići ako budemo tvitovali u vreme turneje, kada su već zakazani svi koncerti. Doduše dešava se da se dodaju još nastupa posle turneje, ali mogli ste primetiti da se to dešava uglavnom u velikim gradovima i to u Americi ili Australiji, retko ko dodaje još nastupa u Evropi.

  3. Treba da budemo složni! Gotovo u svakoj grupi na fejsbuku vlada neki nemir. Mnogo često se svađaju pojedinci. Razlozi su besmisleni, a najgori razlog je hejtanje druge zvezde (npr. Ja sam Arianator, a Selenu mrzim). Imajte u vidu da ako dovedemo samo jednu teen zvezdu počeće i druge da dolaze. Stoga, kada god se pojavi neka akcija treba da učestvujemo svi u njoj, pripadali ili ne tom nekom fandomu. Treba da pružamo podršku jedni drugima, slanjem mržnje ništa ne postižemo. Dakle, kada god ima neka akcija (tvitovanje, okupljanje ili nešto novo) obavezno učestvujte! Kada nas je više rezultati su zapaženiji!

  4. Karte velikih zvezda su jako skupe, recimo u Severnoj Americi prosečna ulaznica za One Direction kosta oko 220 dolara, za Taylor Swift oko 260 dolara, Ariana i Justin oko 180-200 dolara. Cena se razlikuje od države do države i pretpostavimo da bi kod nas najeftinija iznosila 5 000-10 000 dinara ili 40-100 eura. Upravo zbog visoke cene menadžeri nisu sigurni da bi kod nas dobro prošli.

  5. Kada god neko iz fandoma bude išao na koncert treba da se istakne, kao što su to uradili srpski Directioneri u Londonu. Na koncertu su mahali srpskim zastavama. Da li je primećeno i da li će imati uticaja, ne znamo za sada, ali je ovo bila odlična ideja, morate se složiti.

             

 To je ono nešto što sam ja pronašla i proverila. Ako saznam još nešto, pisaću. Ostavite komentar. Hvala! :)